Home / Over Begijnhof / Tentoonstellingen & bezoeken
Print deze pagina

Tentoonstellingen en bezoeken

Tentoonstellingen

Kunstenaars kunnen een deel van het binnenplein, de kerk of, indien beschikbaar, een deel van een huisje afhuren om hun werken te exposeren. Dergelijke activiteiten vallen volledig onder de verantwoordelijkheid van de betrokken kunstenaar. Gezien de historische bestemming van het pand moeten alle tentoon te stellen kunstwerken vooraf voorgelegd worden aan de vzw. Het tentoonstellen van de werken mag ook geen ingrijpende veranderingen of herinrichting van de woningen of de kerk meebrengen.  

Wie een ruimte op het begijnhof wil gebruiken voor een tentoonstelling of culturele activiteit, kan meer informatie opvragen via info@begijnhofvandendermonde.be of telefonisch via 052 21 00 38. 

Bezoeken

Het begijnhof  is overdag vrij toegankelijk.  De toegangspoort wordt geopend om 7u ’s morgens en sluit om 21u ’s avonds. Zolang de toegangspoort aan de Brusselsestraat open is, zijn alle bezoekers welkom.

De Stad Dendermonde heeft drie huizen als museum ingericht: het huis van de grootjuffrouw (huisjes 24-25) en huisje nr. 11. Meer informatie daaromtrent vindt u op http://www.dendermonde.be/product.aspx?id=2187

Wie het begijnhof wenst te bezoeken onder leiding van een stadsgids, kan dit ook doen. Meer informatie daarover vindt u op de site van de Stad Dendermonde of rechtstreeks bij de stedelijke Dienst  Toerisme en Stadspromotie op het nummer 052 21 39 56.